Història

David Taus, artífex d’aquest projecte, va nàixer a Càlig, tot i que ara viu amb la seua família a Traiguera. Us contem la seua història per conèixer com va crear-se des de l’arrel el projecte de Pobill Ecològics.

Després de cursar estudis d’Administració i Direcció d’Empreses, David entra al món immobiliari i deixa la vida al poble per endinsar-se en l’espiral del boom de principis del 2000. Després de viure frenèticament, la feina s’acaba degut a la crisi econòmica del 2008. És un punt i apart.

Llavors és quan arriba l’hora de reinventar-se. Ha viscut poc temps a la ciutat però el suficient per enyorar la comarca de la qual prové: les olors de terra mullada després de les primeres gotes de pluja, el toc romàntic de les campanes que cada hora li recorden que el temps passa de manera plàcida, el color de la flor de l’ametller que taca de tonalitats rosa, el terme encatifat d’oliveres, en arribar el febrer, la gent que et saluda, et comenten com se n’alegren de trobar-te i parlar amb tu , els riures al voltant d’una taula d’amics de la infantesa. En definitiva se n’adona que la seua vida té sentit al Maestrat, terra dels avantpassats on veu un futur ple d’oportunitats i vivències per compartir.

Història

Per això aposta per obrir-se un nou camí prop d’on rauen les arrels, fent una feina que ha conegut de prop de ben menut i que durant un temps no ha apreciat com calia. Ara toca donar a conèixer al món les virtuts del quefer quotidià de Traiguera i Càlig. No es pot empaquetar el sabor d’una fruita madura menjada a la temperatura que l’aire del bancal ha considerat idònia per gaudir de tots els matisos. No es pot confitar el goig dels més menuts envoltats dels més grans en collir les primeres cireres de galta roja. No pot fer conserva de l’aire fresc de baix d’un garrofer en un migdia de ple juliol. No pot explicar l’acollida que les parets de pedra seca sostenint el terreny li brinden a trenc d’alba quan es disposa a amanir la feina. Tampoc pot transmetre tot el saber, que generació rere generació ha anat adquirint, entre altres coses, perquè no és conscient que el té.

L’única manera de compartir el gaudi que produeix llevar-te cada matí al poble, és fer el millor oli i els millors cítrics fusionant tota la llista de sensacions que abans hem anomenat amb les tendències de cultiu més innovadores.

Història

L’any 2015 crea Pobill Ecològics,CB, empresa que aglutina les parcel·les agrícoles ecològiques que provenen de l’agricultura convencional i que ens serveix per comercialitzar els nostres productes.

“El Pobill” és el malnom de la seua família paterna, el primer “pubill” va ser el besavi del seu pare, perquè es va casar amb una “pubilla”. Amb el nom de Pobill es vol fer un reconeixement al seus avantpassats, a les seues terres i pels coneixements que ens han traspassat amb tanta estima. “Ecològics” està relacionada aquesta nomenclatura amb el tipus d’agricultura per la qual es vol apostar, l’única possible per tornar-li a la terra el que ella ens ha donat.

La agroecologia de Pobill Ecològics defensa la producció sostenible i respectuosa amb el medi ambient. Vol dignificar els productors i productes dotant al territori de major resiliència i té com a valor la sobirania alimentària.

Història

L’oli el regalem, el que es cobra és la història de cada botella, la cultura i l’esforç que dins conté.

L’agricultura de Pobill Ecològics va començar com una afició. Poc a poc s’ha transformat en una forma de vida ja arrelada ben dins, un projecte amb ànima que volem fer créixer.

El projecte de Pobill Ecològics vol dignificar la seua agricultura, fer-la sostenible i social i exportar aquesta cultura arreu del món. Es pretén impulsar l’economia local, defensar el territori i fomentar la recuperació del paisatge: garrofers i oliveres de parcel·les agrícoles que malauradament s’han tornar ermes però que ara tornen a tenir més vida que mai.

X